BACKSTAGE
 
 

ANDREW LLOYD WEBBER KOMPONIST

Musicalkomponisten Andrew Lloyd Webber (født 1948, London) er med sine imponerende værker en mand, som i den grad har sat sit præg på musicalhistorien. Han havde i 1970'erne og 1980'erne en masse succesrige produktioner i samarbejde med tekstforfatteren Tim Rice. Deres første store succes var Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat” (1968). Senere kom fænomenet Jesus Christ Superstar” (1971) og Evita” (1976), der begge blev udgivet som album, før de blev opført på scenen. Alle tre forestillinger betragtes i dag som revolutionerende indenfor musicalgenren.

Andrew Lloyd Webber stoppede samarbejdet med Rice og eksperimenterede herefter med andre forfattere på værker som Cats” (1981), Starlight Express” (1984), og The Phantom of the Opera” (1986). De har alle kørt i mange år på Londons store teatre. “Jesus Christ Superstar”, “Evita” og “The Phantom of the Opera” er alle blevet filmatiseret og Webber er forlængst blevet udråbt til en af de største komponister i det 20. århundrede.

Af andre af  Lloyd Webbers store musicals kan nævnes “Aspects of Love”, Sunset Boulevard” og Whistle Down The Wind” og pophits som “Memory”, “Take That Look Off Your face” og BoyZone-hittet “No Matter What”.

TIM RICE TEKSTFORFATTER

Den engelske forfatter, lyriker og radiovært Tim Rice (Timothy Miles Bindon Rice, født 1944) har gennem årene vundet både Oscar, Golden Globe Award, Tony Award og Grammy Award for sit store tekstarbejde med bl.a. Andrew Lloyd Webber, Elton John og Disney-komponisten Alan Menken. Han er i dag anerkendt som en af verdens bedste tekstforfattere.

Af værker af Rice kan følgende fremhæves: “Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat”, “Jesus Christ Superstar” og “Evita” sammen med Andrew Lloyd Webber. Disney-musicals på både film og scene der inkluderer “The Lion King”, “Aida”, “Beauty and the Beast” og “Aladdin”. En af Rices største triumfer var samarbejdet med ABBA-komponisterne Ulvaeus og Andersson og musicalen “Chess”.

I løbet af 2011 genforenes Rice og Andrew Lloyd Webber med henblik på at skabe nye sange til Lloyd Webbers nyeste opsætning af klassikeren “The Wizard of Oz” i Londons West End.

PIERRE WESTERDAHL ISCENESÆTTER

Pierre har arbejdet som dramaturg, instruktørassistent og instruktør på Rialto Teatret og Gladsaxe Teater/Gladsaxe Ny Teater. I 1993, skabte han sammen med Flemming Enevold og Sebastian en af Gladsaxe Teaters største musicalsucceser: ”Cyrano”.

Siden har han bl.a. iscenesat teaterkoncerter for Danmarks Radios Underholdningsorkester , en række musicals på Gladsaxe Teaters Væksthus, bl.a. Sondheims ”Company” (2000) og ”Assassins” (2001).

Senest har Pierre iscenesat Stephen Schwartz´ musical ”Pippin” på Taastrup Teater (2007), Martin McDonaghs skuespil ”Pudemanden” på Nørregade Teatret i Maribo (marts 2008) og Kander & Ebbs “Cabaret” i Glassalen i Tivoli (2010). Pierre har desuden undervist på Det Danske Musical Akademi i Fredericia.

“Jesus Christ Superstar - 40 års jubilæumskoncert” markerer hans fjerde forestilling på Teatret Gorgerne efter stor succes med ”Jekyll & Hyde” (2007), ”Urinetown” (2008) og ikke mindst “CHESS” (2009) i Koncertsalen i Tivoli.

MALENE STOKHOLTE GEERTZ KOREOGRAF

Malene Stokholte Geertz er uddannet danselærer v/Annette Gaarden fra 2001 og som Musicalperformer fra Det Danske Musical Akademi i 2006. Hun har blandt andet optrådt på Ålborg Teater i Webber og Rices “Evita”, og på Fredericia Teater i Rockmusicalen “Tommy” af  “The Who”. 

Som Koreograf/Iscenesætter har Malene blandt andet lavet; “Jesus Christ Superstar” v. Hvidovre musikskole, “Rent” v. Musikteatret Upbeat, Spotlight v. Huset/Fredericia Teater, “Haven”, “Hvor regnbuen ender” & “Be Frank” v. Brøndby Ungdomsskole, “Tankeforbrydelsen” v. Ballerup Ungdomsskole, “13” af Jason Robert Brown v. Nørregade Teatret (2011) mfl.

Malenes debut som koreograf hos Teatret Gorgerne var med kæmpesuccesen "CHESS" (2009) i Koncertsalen i Tivoli.

JESPER FRANK CHRISTENSEN KAPELMESTER

Jesper er lidt af en vidunderbarn. Han har under sin musikalske uddannelse både givet sig i kast med Musikvidenskablig Institut, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Rytmisk Konservatorium, hvilket gør ham utrolig alsidig.

Jesper har fungeret som kapelmester på flere musicals bl.a. ”Atlantis” i Ringsted Kongrescenter (2010), samt ”Aida” (2010) og “Jesus Christ Superstar” (2011) i Herlev TeaterBio.

Hos Teatret Gorgerne har Jesper har været førstepianist og repetitør på samtlige nyere koncerter og forestillinger, der iblandt ”Jekyll & Hyde” (2007), ”Du er god nok, Søren Brun” (2008),”Urinetown” (2008), “CHESS” (2009) og “Monty Pythons Spamalot” (2010). Vi er stolte over at  Jesper nu, for første gang, står i spidsen for hele orkesteret i Tivolis smukke koncertsal.

MIKKEL MIKKELSEN KORLEDER

Mikkel har de seneste år beskæftiget sig med stort set alle facetter af musikteatrets udfordringer. Således kan Mikkel skrive såvel skuespiller, komponist, pianist, instruktør, tekstforfatter, kapelmester og senest på “Jesus Christ Superstar” også korleder på sit visitkort.

Mikkel instruerede og co-skrev senest forestillingen “BEAT” til Espergærde Ungdomsskole og lægger netop nu sidste hånd på musik og manus til “Den Standhaftige Svend”, som produceres på Mantziusgården i November 2011.

Det er fjerde gang at Mikkel og Pierre Westerdahl arbejder sammen. De tre forrige har det dog været med Mikkel på scenen i hhv. “Company” (2001) og “Assassins” (2002) på Gladsaxe Teater, samt “CHESS” (2009) i Koncertsalen i Tivoli. Sidst vi så ham på scenen var i rollen som Sir Robin i Teatret Gorgernes opsætning af “Monty Python’s Spamalot” på Gladsaxe Teater.

x